mBot – sensor infraroig (sigue linea)

Els sensors infraroig son uns components electrònics composats normalment per un LED infraroig i un fototransistor col·locats un al costat de l’altre, de forma que el LED actua com emisor i el fototransistor com receptor.

El LED infraroig emet llum infraroja, inperceptible per l’ull humà. Si la llum arriba a una superficie blanca es reflecteix totalment i arriba al fototransistor. Si pel contrari la superficie es negra, el material absorbeix la llum i no arriba al fotoreceptor.

espectro electromagnético

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s